sobota 29. prosince 2012

Download

Není divu, že se svět ekonomicky propadl do nižších hladin, když nejpoužívanější slovo na Internetu je: Download.



Zadejte tohle slovo do googlu a nechte si vyjet obrázky. Zjistíte, že nejpoužívanější ikonka nejpoužívanějšího odkazu na internetu je šipka směřující dolů. Nemyslím si, že je to zrovna to nejlepší feng šuej. Všichni mluví o touze růstu a grafy výsledovek jejich společností mají stoupat a přitom všichni dál svorně používají odkazů ke stažení.

Download -  tak trochu - teda dost - způsobuje rozpor v našich snahách.

Kdysi dělali v Moskvě takovou akci. V metru bylo ve všech stanicích u cest které nevedly ven z metra nápis "no exit" tedy, že tudy cesta nevede. Někoho geniálního napadlo, že to může mít úzkou souvislost s vysokým počtem sebevražd v celé Moskvě. Odstranili tedy ten nápis a místo něj umístili nad východy jiný nápis, znamenající, že tudy vede ta správná cesta ven. Vzápětí byl zaznamenán výrazný úbytek sebevražd v celé Moskvě.

Co kdyby někoho geniálního napadlo změnit slovo download v něco sympatičtějšího a ikonku třeba jen otočili směrem vzhůru? Pro milióny, možná snad miliardy uživatelů Internetu po celém světě by třeba právě taková "maličkost" mohla znamenat otočku z dluhů do prosperující poloviny kvadrantu.

1 komentář:

  1. ale jak to navrhnout celému světu, aby to začal respektovat?

    OdpovědětVymazat