pondělí 17. září 2012

Easy Way

 V obtížných situacích často hledáme stejně složitá řešení. Když se něco nedaří, vnímáme situaci jako špatnou a hledáme chybu, která to mohla způsobit. Díváme se tak na danou situaci jako na problém. A to je špatně. Protože Vesmír netvoří "špatné" věci, nebo negativní situace. On tvoří jen a pouze na základě lásky, radosti a dobrého záměru. A toho si je třeba být vždy vědom.

Vždycky tady existuje JEDNODUCHÉ vysvětlení, které má pozitivní záměr. Prostě se ti jen plní nějaké pozitivní přání.

Ať už je vaše situace jakákoliv. Ať se zdá být sebevíc složitá a neřešitelná, pamatuj, že vždy je tu jednoduchá cesta, jak ten rébus rozluštit. Tim Ferriss říká, že Paretovo pravidlo 80/20 platí na všechno, tedy i na problémy. To znamená, že 80 procent vašich problémů je způsobeno 20 procenty příčin. Tedy vaši komplikovanou situaci způsobuje jen jedna, dvě věci. 

Jiní zase tvrdí, že řešení problémů neleží na stejné úrovni jako příčiny jejich vzniku. Tedy, když máme z našeho pohledu velmi složitou situaci, pak je chyba hledat stejně složité řešení ! Řešení leží na jiné úrovni, většinou na té jemnější. Tedy, náš skoro neřešitelný rébus má geniálně jednoduché řešení! Zdá se to být naprostá hloupost? Ale kdeže, stejnými závěry mluví nejen zkušenost různých lidí po celém světě, ale i mnoho výzkumů vedených v této oblasti.

Abych byl ještě konkrétnější, za svými problémy VŽDY hledej pozitivní záměr, který se ti tím plní. Nějaké přání, které jsi dříve vyslovil, které sis přál.

Uvedu příklad:
Jsi v obtížné situaci, život se proti tobě spiknul, nic ti nevychází a ty padáš do větší a větší hloubky. Jsi už v takové situaci, ve které by ostatní už dávno šíleli, nebo by to strachy nezvládali. Říkáš si, proč se ti tohle děje, vždyť tohle sis nepřál. Tohle ne, ale naučit se čelit strachu, umět zvládat těžké situace a ukázat tak všem, že tebe jen tak něco nepoloží, to ano. 

Každé přání musí být splněno. A to je ta nejnebezpečnější věc na světě.                                                                                                                                          - Osho -

Jak říkám. Vždy se ti plní jen pozitivní přání, které jsi někdy dříve vyslal do vesmíru. K rozklíčování toho přání používám úžasnou metodu hopování, jak to zkráceně nazývá Bärbel Mohr ve své knížce: Kosmické objednávky. 

Ta metoda spočívá v jednoduchém kladení si otázek: Nejprve z druhé strany: Kdybych byl ten nespokojený klient, proč bych  se takhle choval? A pak z tvého pohledu: Kdybych ve svém životě vytvářel nespokojeného klienta, proč bych to dělal? 

Zjistíte tak odpovědi na všechno. Hopovat se dá opravdu vše. Že se k vám někdo ošklivě chová, že málo vyděláváte, že vás po jídle bolí břicho, že jste se v restauraci nenajedli dobře, že v televizi dávají zase jen nesmysly, prostě cokoliv. 

Příjmutí a pochopení, proč se vám věci dějí, je úžasný krok. Pomocí slov Omlouvám se, Prosím odpusť, Miluji Tě a Děkuji, dojde ke smíření a odpuštění a vy jste poprvé otevřeni novému záměru, který ten původní může vystřídat. Může. Ale jen když se vám bude chtít. Nikdo vás k tomu nenutí. To, co prožíváte, jste tak chtěli a v něčem vám to pomáhá, tak proč se tomu vyhýbat?

Easy Way je podle mě geniální, prostě geniální koncept, který přináší modrou oblohu a slunce tam, kde byly předtím jen šedivé mraky. :)

2 komentáře:

  1. Anonymní17/9/12 20:42

    "Omlouvám se, Prosím odpusť, Miluji Tě a Děkuji"...Slova na která velmi často zapomínáme a naopak se snažíme hledat další a další chyby u druhých, přitom stačí tak málo...Nastavit náruč a vyjádřit jim, že je máme rádi a záleží nám na nich...Díky moc za připomenutí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Je to tak. Vlastně bychom měli furt jenom děkovat, za to, že nám plní přání, za to, že ty role hrají. A světu kolem nás za to, že je podle nás, že nám opravdu ve všem vyhovuje. Krása, Díky taky.

    OdpovědětVymazat