pondělí 5. ledna 2015

Když je slovo mocnější než naše snahy

Objevil jsem pár dalších zajímavých feng šuej souvislostí, které mají určitě svůj nezanedbatelný význam.


Tak třeba pan Zaorálek a ministerstvo zahraničních věcí. Říkáte si proč je naše politika vždy vedená někam pryč, k zájmům jiných států a pod taktovkou jiných mocností?
No ale co říká název? Jde přece o Ministerstvo zahraničních věcí, nikoliv českých věcí. 
Buď je zapotřebí změnit název anebo přidat ještě jedno ministerstvo, které bude  mít více pravomocí a které se bude jmenovat ministerstvo českých věcí. Pak můžeme dělat něco i pro náš vlastní stát.

Divám se na papírové peníze a povídám, není divu, že nám furt chybí, když vlastně patří někomu úplně jinému, tady je jakási Destinová, támhle zase Němcová, Masaryk a jiní. Kdyby tu byly naše vlastní fotky, jakože patří nám, tak jich budeme i mít. Načež otec povídá:  "no, a v minulém režimu tam byli dělník s dělnicí, a peníze mezi lidmi byly." A já pokračuji: No a dnes vlastně patří vybraným jednotlivcům, jakési elitě, úplně stejně jak přistupujem k oné Destinové, nebo Němcové. jsou to společností vybraní jednotlivci, kteří jsou jakože něco víc, než druzí. Všechno k nám hovoří a určuje výsledek, vážení přátelé. Kdo vymyslel, že na penězích budou obličeje jen vybraných lidí? Proč? Jaký to má skutečný dopad na to, komu jsou peníze určeny?....

V televizi běžela reklama na léky, které jsou na chřipku. Není vám na tom nic divného? To jako když příjdete do lékárny, tak chcete něco na chřipku? Nechcete nic na zdraví ani na sílu, vy chcete něco čím podpoříte chřipku. Já vím, že je to tak zažité a myslí se tím něco jiného, ale je to další příkald nesprávného používání slova, které jde proti nám.

Když jste najezeni a chcete říct, že už vám stačilo, tak všichni řeknou že už nemůžou. "Já už nemůžu." Budiž, i toto přání se vám splní, Určitě pak v životě nebudete moct více věcí, třeba udělat to, co jste si předsevzali, protože už na to nebudete mít síly, když už nemůžete...

K volbám se chodí proto, abyste podpořili nějakou stranu, ne proto, abyste volili blaho či hojnost pro svůj stát. Když vám nejde o dobré řízení ale jen poslat do čela nějakou stranu, budiž vaše přání se vám splní. Politika pak bude jen boj o přední příčky a nikdy snaha o dobré řízení státu.

Když jsme u těch přání, lidé si obecně přáli dost věcí, ale protože to zřejmě zapomněli lépe specifikovat, tak se realita promítla tak, jak se promítla:

- Chtěli jsme svobodu slova? Máme ji! Dnes může říkat kdo chce, co chce a nenese za to vůbec žádnou zodpovědnost. Ta svoboda se týká všech, tedy i politiků, manažerů, novinářů, aj.
- Chtěli jsme plné regály zboží? Máme je! - Můžete si vybírat z čeho chcete a jak dlouho chcete. Že dnes výrobky nevydrží to co dříve? Ale ovšem, chtěli jsme kvantitu, nikdo nemluvil o kvalitě.
- Chtěli jsme soukromé podniky a nezávislost na státu? Máme ji. Dnes vám už stát nekecá do ničeho, ani do důchodů, ani do zdraví, ani do pracovních podmínek.... dnes si s vámi kdo chce může dělat co chce. Ostatně bylo to naše přání, chtěli jsme svobodu.

Když člověk zná sílu Feng šuej, pak můžete chtít sebevíc aby mistr Zaorálek bojoval za práva pro náš stát a né pro USA, jenže dokud se úřad bude jmenovat tak, jak se jmenuje, bude úplně jedno, kdo tam bude v čele, protože vždy bude plnit význam daný názvem toho institutu.

Dokud budeme své hlasy odevzdávat pravidelně do urny, tak nebudeme mít nikdy sílu na to abychom si řekli o to jaký stát,. či systém chceme skutečně mít. Protože jsme své hlasy, hodnotu a váhu svých slov prostě vyhodili.

Český jazyk musí projít jistou revitalizací, protože je zde poměrně mnoho výrazů a slovních spojení, které vedou život stále ve stejných kolejích. Bohužel takových, které nám lidem neprospívají. Jak se vyvijí společnost a civilizace, tak se musí vyvíjet i jazyk. A další krok, který musí přijít vzápětí, je kontrola názvů různých úřadů, listin aj. aby vše vyhovovalo pravidlům čínského umění feng šuej. Aneb jak mi jednou řekl jeden pán, to je ale čínská moudrost, a ta platí možná tak jenom někde u nich v Číně. Tak to prosím, ne... platí to všude a neustále. Moc feng šuej může být zlomena jedině v tom případě, že si danou věc uvědomíte a rozhodnete se věřit tomu, že vám to třeba škodit nebude. Pak je vaše víra mocnější než síla feng šuej. Ale pokud tato rozhodnutí neučiníme, musíme konat nápravy na věcech kolem nás.

1 komentář:

  1. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchod odkudkoli Čas jsou peníze. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat