středa 9. ledna 2013

Když přicházejí odpovědi

Dnes bych se chtěl rozepsat o tom nejzákladnějším principu, který tu v tomto světě funguje.
O principu: Polož otázku - a dostaneš odpověď.

A přitom funguje zcela jednoduše. Vy se ptáte - Vesmír odpovídá.
Určitě to znáte. Něco vás zajímá, chtěli byste něco opravdu vědět a dříve nebo později příjde informace, která je tou odpovědí. V televizi zrovna běží dokument, který to vysvětluje, nebo se o tom baví lidé v autobuse, či váš kolega v práci se o tom zrovna 'náhodou' rozpovídá. Funguje to vždycky, funguje to pokaždé a pro každého.

Je tu ale jedna podmínka. Vaše touha - vědět to, musí být opravdová. Musíte to myslet vážně. Když si jenom do luftu řeknu "To bych rád věděl, jak to ten druhý jenom dělá" ... pak je to spíše ironie, řečnická otázka, ale váš úmysl není míněn vážně. Vesmír to vnímá ! A logicky vám odpověď nepřinese, protože ví, že jste to nechtěli.

Myslím, že této "Univerzální vesmírné pomoci" využíváme převelice málo. Většinou jsme naučeni zastávat jakýsi status quo, ve kterém jsou věci dané, a nenapadne nás je měnit, zajímat se, inovovat, či jinak do světa zasahovat. A tak přicházejí odpovědi jen na to, co nás občas napadne. 

Ale, napadlo vás někdy opravdu chtít vědět jak vydělat třeba 10 miliónů korun za jeden rok? Hloupost? Ale kdeže! Vesmíru je jedno, co chcete vědět, jediné co musíte splňovat je to, aby váš záměr byl opravdový. 

A tak se dostáváme k dílčímu závěru: problém není nikdy na straně světa, osudu, vesmíru, či nedostatku kolem vás. Problém je vždy v tom, že vy změnu nechcete.Vás to ve skutečnosti vůbec nezajímá, jak tolik peněz vydělat, nejde vám o to, nechcete to.
Protože kdybyste opravdu chtěli, nápověda by se vždy ukázala, vy byste ty kroky učinili a změna by nastala.

Ale o tom jsem vlastně ani nechtěl původně psát, spíše o tom kouzlu, který je v té síle ukryt. Že vlastně stačí něco doopravdy chtít, a cesta se vždy objeví! Příjde nápověda, informace, příležitost. A jediné, co k tomu stačí, je projevovat skutečný zájem.

1 komentář: