čtvrtek 11. října 2012

Štěstí na dosah, díl 2.

Konám, jak jsem slíbil. Tady je druhý díl o filmu, Štěstí na dosah. Tentokrát se podíváme na koncepty, které hl. hrdinu vynesly vzhůru. Tedy budeme si všímat pozitivních věcí a toho co funguje!

Všichni, kdo jste ten film viděli, asi uznáte, že Chris (hl. hrdina) je v čemsik jiný, než ostatní. Pojďme se podívat na jednotlivé situace.

  1. Hned z kraje filmu, udělá něco, co je hodno nejen zmínit, ale snad i vytesat do kamene a postavit doprostřed města, aby to měli všichni na očích. Když kráčel ulicemi města, tak vedle něj zaparkoval muž v nabušeným fáru. Chris ho oslovil a položil mu dvě otázky. Za prvé: Zajímá mě, kde pracujete? A za druhé: Co je zapotřebí k tomu, abych tam mohl pracovat také? Tedy, když viděl někoho, kdo je bohatý a komu se finančně daří, jednoduše se ho zeptal, jak to udělal, a rozhodl se to tak udělat také.
  2. Neposlouchal okolí, řídil se vlastními názory. I když mu žena vyčetla, jaký je blbec, a že tam ho nikdy nevezmou, neposlechl ji.
  3. Udělal to. Šel tam a ptal se lidí, za kým má jít, pokud tam chce pracovat. Dožadoval se schůzky, nenechal se ničím a nikým odradit.
  4. Upřimně mu záleželo na lidech. Když zmeškal schůzku s jedním klientem (významný ředitel), zašel za ním osobně do jeho domu, aby se mu omluvil a zkusil ho ještě požádat o nový termín. Vážil si sám sebe, vážil si druhých.
  5. I když se kolem něj všechno hroutilo, nepřestával věřit a doufat. Doufat nestačí, takže asi musel věřit. Celkově působil jako ten, kdo věří do poslední vteřiny a je si jistý, že se z toho dostane. Svou mizernou situaci stále vnímal jen jako dočasnou. 
  6. Tady dopíšu další bod až budu zase vědět
Netvrdím, že jsou to všechny body, a že zrovna díky nim, se mu to podařilo. Určitě by se toho dalo najít víc, ale myslím, že i těchto pár bodů má  svůj nezpochybnitelný význam.


A poselství toho filmu? Je myslím dost jasné, z té scény, která koluje všude po internetu:



Žádné komentáře:

Okomentovat