čtvrtek 22. listopadu 2012

JDE TO !

22.listopadu, 2012. Hlavní titulek v novinách:

"Jde to.  Lidé páčí z bank poplatky.

Banky čelí stále většímu tlaku ze strany klientů, aby přestaly účtovat poplatky spojené se spravováním úvěrů či hypotéky. Několik klientů už platit přestalo. A přidávají se prý stovky dalších. Využívají tak loňského rozhodnutí německého Nejvyššího soudu. To vyznívá tak, že poplatek vybíraný za pouhou správu je neplatný. Naše banky argumentují tím, že poplatek účtují v souladu s českým právem, lidé s ním při  podpisu smlouvy souhlasili. Ať tak či onak, nevole lidí připomíná drolící se kamínky, které nakonec mohou způsobit protržení celé přehrady."


Jde to. Jistěže to jde ! A mně při čtení tak příjemně hřálo u srdce, že ten svět se opravdu mění a k lepšímu. Proč na sebe být tak tvrdý, když si můžeme přát laskavost a výhody, místo poplatků a těžkostí.

Jde to. Stejně jako čtenáři Ferrissova čtyřhodinového pracovního týdne zjistili, že to jde, pracovat jen čtyři hodiny týdně, místo každodenních osmi. Stejně, jako že jde pracovat z domova, místo neustálého docházení do práce. Stejně, jako že se nemusí chodit do práce, když si vytvoříte pasivní příjem. A tak dále, a tak dále.

Vím, poslední dobou si hraju trochu na vizionáře. Ale pozoruju kolem sebe velké změny a to mně opravdu nedá, abych se k tomu nevyjádřil. Myslím, že za takových deset let bude ten svět už zase úplně někde jinde.

Lidé nebudou muset tvrdě pracovat, aby něco získali. Možná už nebudou muset vůbec pracovat, aby mohli svobodně žít a dělat si co se jim zachce. Možná už když se dítě narodí, dostane vše, co k životu potřebuje. A samo si rozhodne jakým směrem ty prostředky bude využívat. Možná už nebudou povinné skolní docházky. Budou vznikat nové sporty, nové formy způsobu života a hraní si v něm. 

Dnešní článek ukázal totiž cosik zásadního. Ten svět kolem nás, jak ho známe. Je to jen koncept. A když se někomu přestane líbit a bude ho chtít změnit, tak to JDE. A tyto první drolící se kamínky mohou způsobit protržení celé hráze, hráze způsobu života, kdy na sebe lidé byli příliš tvrdí.

Žádné komentáře:

Okomentovat